top of page
Ceramics_13.png

Джаз Еко Фест Троян


Tози юли Троян ще бъде джаз. И не само. Занаятите ще оживеят под съпровода на саксофони и всеки ще може да се потопи в тайните им. Интригуващо, нали? Е, вдигаме завесата и бързаме да се похвалим – от 14 до 16 юли в Троян ще се проведе първият Джаз Арт Фест, в който ще се включи и нашата Шарена Задруга.



Ах, този джаз!

Джаз Арт Фест Троян ще бъде истински празник на българското изкуство в сърцето на Стара планина. Най-доброто от българската джаз сцена ще ни пренесе в свят на чисто музикално блаженство, където всяка нота е шедьовър и всеки удар е симфония.


На 14 юли маестро Станислав Арабаджиев ще ни омае със завладяващите си мелодии и виртуозни умения с тромпета. Празникът ще продължи с Братя Владигерови и група „Акага”. На 15 юли ни очаква концерт на „Симфониета”, Видин с маестро Левон Манукян – солисти Милица Гладнишка и Иван Велчев, концерт на неповторимия Васил Петров. А съвсем скоро ще оповестим и още изпълнителни.





Изкуство и занаяти

Ако музикалната програма все още не ви е убедила да отскочите до Троян, бързаме да споделим, че сме подготвили цели четири майсторски работилници. От грънчарство до дърворезба, тези класовете ще бъдат водени от ненадминати майстори, готови да споделят знание и опит. Самите работилници ще се проведат на 15 и 16 юли, а фестивалът ще открием още в петък с базар и регистрация за работилниците през уикенда.


Ето и какви ще бъдат работилниците:

· Грънчарска работилница с Румен Георгиев

· Работилница "Азулежу" с Емилия Емилева

· Работилница "Иконопис" с Наталия Билчева

· Работилница "Дърворезба" с Петър Кондев


Освен работилниците нашата „Шарена Задруга“ е подготвила още една изненада.В двора на националното изложение за художествени занаяти Орешак, Христо Кирилов ще направи скулптура от дърво – своеобразен тотем на фестивала.



За малки и големи


По време на фестивала ще има и изложби на открито, създаване на скулптура от рециклирани материали, дефиле на модата с дрехи от естествени, рециклирани и органични материали. Ще има забавления и за най-малките – интерактивни игри, образователни дейности, рисуване върху Троянска керамика и др.


Това, което прави Джаз Арт Еко Фест Троян още по-специален, е неговият ангажимент към устойчивостта и опазването на природата. Организаторите на фестивала са положили големи грижи да осигурят минимално въздействие върху околната среда, включвайки екологични практики и насърчавайки по-зелен начин на живот. Участниците ще имат шанса да се свържат с природата чрез преходи с водач, семинари за устойчив начин на живот и интерактивни дейности за еко-съзнание.

Джаз Арт Еко Фест Троян не е просто събитие - това е празник на културата, творчеството и единството. Това е покана да избягате от обикновеното, да се потопите в завладяваща смесица от джаз музика, завладяващо изкуство и спираща дъха красота на природата. Не пропускайте това невероятно изживяване! Грабнете своите билети сега и отбележете в календара си за Джаз Арт Еко Фест Троян, който ще се проведе от 14 до 16 юли.


Елате, за да се потопим заедно в магията на джаза и българските занаяти. Ще бъде чудно, шарено събитие. Очакваме ви!




Comments


bottom of page